Verlies voor OCI-LIONS na plichtmatige wedstrijd tegen Bevo HV

Verlies voor OCI-LIONS na plichtmatige wedstrijd tegen Bevo HV

 
Op Bevrijdingsdag speelde OCI Nitrogen-LIONS haar laatste wedstrijd in de Play-Offs. De derby in Panningen tegen Bevo HC was echter niet meer dan een formaliteit; OCI-LIONS wist al dat het gaat spelen om de Landstitel en Bevo was al uitgeschakeld. De supporters hadden dan ook besloten om onder het genot van een heerlijke BBQ de wedstrijd gezellig in de eigen Stadssporthal te kijken.
 
Bevo gaat het felst van start met Robin Jansen als grote aanjager, de linkeropbouwer neemt de eerste drie doelpunten voor Bevo voor zijn rekening. Na tien minuten is het echter duidelijk dat ook Joris Baart vandaag in bloedvorm is, ook hij tekent voor zijn derde doelpunt en bepaalt de tussenstand op 6-6. Bevo is echter scherper in deze fase en komt via Colman en Augustinus twee doelpunten voor na een kwartier.
 
LIONS knokt zich toch weer op gelijke hoogte via een treffer in een leeg doel van Rob Schmeits. LIONS dat stijf 6-0 verdedigde kan niet voorkomen dat Bevo in de laatste tien minuten toch weer uitloopt naar 17-15 met rust. Zowel Robin Jansen als Joris Baart nemen maar liefst zeven doelpunten voor hun rekening in het eerste bedrijf.
 
Het derde kwart van de wedstrijd verloopt heel grillig. In eerste instantie is het Bevo dat vliegensvlug uitloopt naar 21-16, maar na acht minuten is de stand alweer 22-22 na vijf doelpunten op rij voor OCI-LIONS. Hierna lijkt de pijp echter leeg bij LIONS, dat een zware trainingsweek kende in aanloop naar de finales. 
 
Via 31-27 na twintig minuten, loopt Bevo aan de hand van een makkelijk scorende Robin Jansen uit naar een eindstand van 36-34. Lichtpunt aan LIONS-zijde zijn de veertien (!) doelpunten van rechteropbouwer Joris Baart die op tijd in vorm lijkt te zijn voor de finale.
 
In Volendam wist Aalsmeer na een ongekend spannende wedstrijd Volendam te verslaan. Dat betekent dat onze mannen zaterdag 19 mei om 15.00u in City Resort (voorheen Fitland XL) de eerste wedstrijd in de finale gaan spelen tegen FIQAS/Aalsmeer! 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Joris Baart 14, Ivar Stavast 5, Joao Ramos 4, Mario Bergen en Ivo Steins 3, Rob Schmeits en Bram Versteegden 2, Kai Feldmann 1.