Winst voor OCI-LIONS 2

Na een goede competitie stond voor OCI-LIONS 2 een pittige wedstrijd te wachten in de eerste rond van de nacompetitie. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Quintus 2. In een best of Two strijd, gaan beide ploegen uitmaken wie als winnaar doorgaat naar de volgende ronde.

Met de OCI-LIONS bus vertrok de ploeg zaterdagmiddag richting Kwintheul. Dit keer stond er een voltallige selectie klaar om in te stappen. Naast de selectie spelen vandaag ook nieuwe Limburgse talenten mee om de ploeg te versterken. Deze jonge spelers mogen de komende weken hun eerste minuten maken voor OCI-LIONS 2.

De wedstrijd begon, en tot de grote verbazing had Quintus een tactiek uitgestippeld die het moeilijk maakte om de aanvallen te spelen die OCI-LIONS 2 normaal speelt. Vanaf het eerste moment werden de twee opbouwers vastgezet. Het was even wennen, maar de talenten wisten er goed mee om te gaan. Door snel te spelen kwam er veel ruimte en wisten jongens toch de nodige doelpunten te maken. Desondanks ging het in de 1e helft nog gelijk op. De ruststand was in ons voordeel met 10-11. 

In de 2e helft ging OCI-LIONS 2 gestaagd verder. Het tempo bleef hoog en de voorsprong werd uitgebouwd. Enkele nieuwe spelers maakte deze wedstrijd hun debuut in de Eredivisie. Ryan en Robin wisten zelfs meerdere malen te scoren, chapeau. Een prima dekking zorgde ervoor dat OCI-LIONS 2 in de tweede helft maar heel weinig doelpunten tegen kregen. Mike Kusters wist de nodige ballen, zelfs vanuit penalty, te stoppen.

Eindstand: 16-24.

Man of the match: Mike Kusters

Doelpuntenmakers: Yakko (1), Tim P (4), Thomas (5), Marijn (1), Tristen (3), Robin (6), Ryan (1), Cas (3).

Een prima uitgangspositie voor de komende wedstrijd. Zondag 7 april is de return in Glanerbrook om 16:15 uur.