Winst voor OCI-LIONS 2

De laatste ronde van het seizoen voor de OCI-LIONS talenten. Het doel voor dit seizoen is al meer dan bereikt, naast de persoonlijke ontwikkeling van de spelers is ook nog de 1/8 finale beker behaald. De laatste ronde gaat nog om de hoogste rangschikking in de Eredivisie, de talenten strijden om plek 3 of 4.

De 1e wedstrijd van de 3e Play off  ronde stond zaterdag 11 mei op het programma, uit tegen DFS Arnhem. De laatste weken was nog goed doorgetraind en de jonge spelers hadden zin in de wedstrijd. We waren wederom afgereisd met een voltallige selectie. Naast de vaste kern waren de jonge talenten van Sittardia ook bij de selectie aangesloten. Top talent Ids Eussen mocht aansluiten bij de selectie van OCI-LIONS 1.

De wedstrijd ging van start met in de beginfase een laag tempo aan beide kanten. Tot grote verbazing kreeg Thomas Dekker op de linker opbouw vanaf de 1e seconde mandekking. De OCI-LIONS talenten zochten even naar de juiste manier om hiermee om te gaan. Het lukte de talenten om mooie kansen te creëeren en het werd een leuke wedstrijd. Qua score bleef het gelijk opgaan. De rust werd behaald met één punt voorsprong van 14-15.

In de 2e helft werd het tempo direct opgeschroefd door de OCI-LIONS talenten. De dekking stond heel sterk en de voorsprong werd snel uitgebouwd. Arnhem kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Alle talenten kwamen bij OCI-LIONS 2 aan de beurt en maakte speelminuten. Hierdoor bleef het tempo hoog en kon er goed doorgewisseld worden. De ruime voorsprong liep helaas iets terug, maar de winst in het belangrijk uitduel was een feit 25-29.

Na het fluitsignaal straalde het plezier en de voldoening af van de gezichten van onze OCI-LIONS talenten. Mooi om te zien!

Doelpuntenmakers: Yakko (5), Thomas (5), Cas (3), Bjorn (1), Mark (1), Stijn (3), Robin (6), Tristen (5).

Met deze overwinning is er een goede uitgangspositie in het vooruitzicht voor de return op zaterdag 18 mei. Deze wedstrijd zal starten om 19:30 uur in Glanerbrook.

Tevens is dit de laatste OCI-LIONS 2 wedstrijd voor enkele spelers en kaderleden. Het zou mooi zijn als jullie ons komen aanmoedigen en dat we op een waardige wijze afscheid kunnen nemen van deze mensen.